Kontaktni obrazec
Preostalo 500 znakov za vnos vsebine.
Dodajte datoteke

Počasen zagon računalnika

Se vaš računalnik prižiga dolgo časa in se vam ob zagonu operacijskega sistema avtomatsko zažene kopica programčkov (MSN, qTorrent, Skype, eMule...), ki jih ne potrebujete vedno? S pomočjo teh navodil boste v nekaj minutah prevzeli nadzor nad zagonom dodatnih programov. Kliknite Start in nato Run (zaženi), odpre se Windows ukazna vrstica kamor vpišite ukaz MSCONFIG in pritisnite Enter. Odpre se Windowsow programski vmesnik System Configuration Utility, kliknite zavihek Startup in pred vami so vsi programi, ki se avtomatsko zaženejo vsakič ko "prižgete vaš računalnik". Pred vsakim program je kljukica, ki pomeni da se bo program avtomatsko zagnal. Kjer tega ne želite, kljukico odstranite, pritisnite Apply in OK in naredite restart sistema. Vaš računalnik bo sedaj hitrejši, poraba pomnilnika bo manjša, saj vsak zagnan program porabi del razpoložljivega pomnilnika.

Pokličite računalniški servis Vzpon.com na 041 521 597 ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Nadgradnja računalnika z mnogo hitrejšim SSD diskom

Deluje vaš računalnik, prenosnik počasi? Po naših izkušnjah je edina prava rešitev zamenjava trdega diska z novejšim SSD diskom! Cene SSD diskov so v letu 2015 postale dostopnejše in sedaj je pravi čas za zamenjavo. Nov SSD disk kapacitete 120GB, vgradnja v vaš računalnik, prenosnik ter prenos podatkov je možen že za 135€. Pokličite servis računalnikov Vzpon.com na 041 521 597, uporabite kontaktni obrazec na levi strani ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Kaj so SSD DISKI?
Diski SSD so naslednja generacija izdelkov za uporabo v prenosnikih in namiznih računalnikih. Namenjeni so tako splošnim uporabnikom kot tudi poslovnim okoljem in navdušencem, ki si želijo visoke zmogljivosti, ki jo zagotavljajo v primerjavi s tradicionalnimi trdimi diski. Diski SSD so zanesljivejši, porabijo manj energije in omogočajo hitrejši prenos podatkov, s čimer pospešijo zagon računalnika ter odpiranje datotek in aplikacij. Z namestitvijo diska SSD se občutno poveča odzivnost sistema. Najvažnejše pa je, da SSD diski nimajo vgrajenih gibljivih delov kot klasični diski, s čimer se možnosti odpovedi delovanja diska zmanjšajo na minimum.
Diski SSD so na voljo s kapacitetami od 40-600 GB. Pri razvoju je bil poudarek na naključnem pisanju in branju, ki najbolj vplivata na dnevno uporabniško izkušnjo. Hitrost zapisovanja je zelo visoka, pri tem pa še vedno zagotavljajo najvišjo hitrost zaporednega branja. Uporabniki lahko istočasno predvajajo glasbo in s spleta prenašajo video ter obenem urejajo dokumente, ne da bi prišlo do upočasnitve računalnika.

Kako so SSD diski postali alternativa tradicionalnim 'vrtečim' diskom? Kaj so prednosti in slabosti SSD diskov?

Praktični prikaz zagona OS Windows ter odpiranja datoteke v Photoshopu (velikost datoteke 278MB) z SSD ali navadnim diskom.

RAČUNALNIK DELA POČASI?
Klasičen trdi disk je daleč najpočasnejša komponenta v računalniku, zato vam svetujemo menjavo z mnogo hitrejšim SSD diskom.

Nadgradnja z SSD diskom v vašem računalniku odpravi sledeče:
• Počasen zagon računalnika
• Programi se odpirajo počasi
• Dokumenti se naložijo počasi
• Zguba časa med sedenjem za računalnikom in čakanjem

SSD disk reši te težave zato, ker je:
• branje in zapisovanje podatkov mnogo hitrejše (3 - 8x)
• dostopni časi do podatkov so neprimerno hitrejši (100 - 120x)
• daljša življenjska doba (2x)
• neprimerno manj občutljivi na tresljaje (4x)
• disk je popolnoma neslišen
• fizično so manjši in mnogo lažji
• potrošijo mnogo manj energije (13 - 17x)
• nadgradnja s katero v razmerju cena / učinkovitost dosežemo največ

Ponujamo vam zamenjavo vašega zastarelega diska z SSD, nadgradnjo, namestitev obstoječega licenčnega operacijskega sistema in prenos pomembnih podatkov na novi disk. Stari disk lahko obdržite za podatke, SSD disk pa uporabljate samo za zaganjanje operacijskega sistema in programov. Razlika v hitrosti delovanja vas bo osupnila. Možno je tudi kloniranje obstoječega diska.
Pokličite servis računalnikov Vzpon.com na 041 521 597, uporabite kontaktni obrazec na levi strani ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Ekrani, baterije, napajalniki

 • ekrani za prenosnike

  Ekrani za vse modele prenosnikov

  Prodaja in menjava vseh vrst zaslonov, panelov, ekranov... Preberite več

 • baterije za prenosnike

  Original baterije za prenosnike

  Original baterije za vse modele prenosnikov, tablic... Preberite več

 • napajalniki za prenosnike

  Original polnilci za prenosnike

  Original polnilci za vse modele prenosnikov... Preberite več

Tipkovnice, ventilatorji, diski

 • tipkovnice za prenosnike

  Tipkovnice za prenosnike

  Tipkovnice za vse modele prenosnikov... Preberite več

 • ventilatorji za prenosnike small

  Ventilatorji za prenosnike

  Prodaja in menjava vseh vrst ventilatorjev... Preberite več

 • diski za prenosnik small

  Trdi diski za prenosnike

  Prodaja in menjava diskov za prenosnike... Preberite več

Nadgradnja računalnika s SSD diskom

ssd diski middle    Deluje vaš računalnik, prenosnik počasi? Edina prava rešitev je zamenjava trdega diska z novejšim SSD diskom! Nov SSD disk, vgradnja ter prenos podatkov je možen že za 85€+ddv. Možnost uporabe vašega starega diska in s tem razširitev podatkovnega prostora za shranjevanje podatkov... Preberite več

 

Pregrevanje računalnika

pregrevanje prenosnika    Večina okvar prenosnih in osebnih računalnikov je povezanih s povišano temperaturo računalnika, kar povzroči okvaro diska, ventilatorja, napajalnika, matične plošče... Čiščenje hladilnega sistema se priporoča enkrat letno. Po dogovoru je delo opravljeno v istem dnevu... Preberite več